Marcel Ciolacu: Am avut o discuţie pragmatică cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban

Sursa foto- facebook/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că a avut, vineri, o discuţie pragmatică cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării bilaterale. El a menţionat că s-a convenit începerea studiilor de fezabilitate privind realizarea unui proiect fanion la nivel bilateral – legătura feroviară de mare viteză Budapesta–Bucureşti. ”România se bazează pe acţiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene”, a adăugat Ciolacu.

”Am avut astăzi o discuţie pragmatică cu prim-ministrul Ungariei, domnul Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării noastre bilaterale. Schimburile noastre comerciale se ridică la aproximativ 13 miliarde de euro şi am agreat împreună cu omologul maghiar că există în continuare un potenţial neexploatat. I-am transmis premierului Orban că dorim să lucrăm împreună pentru consolidarea unei agende bilaterale pozitive, în beneficiul cetăţenilor noştri, indiferent de etnie. Totodată, am convenit să începem studiile de fezabilitate privind realizarea unui proiect fanion la nivel bilateral – legătura feroviară de mare viteză Budapesta–Bucureşti, un proiect strategic, de interes regional, cu impact la nivelul reţelelor feroviare din regiunea Europei Centrale”, a arătat Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit premierului, Ungaria deţine Preşedinţia Consiliului UE în acest semestru, iar, în această calitate, ”România se bazează pe acţiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: