Marcel Ciolacu: România nu are nicio problemă în ce priveşte securitatea alimentară

Sursă foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că în acest moment România nu are nicio problemă în ceea ce priveşte securitatea alimentară, având în vedere, între altele, şi investiţiile din ultimul an făcute în sistemele de irigaţii. El spune că aceste investiţii trebuie continuate pentru a asigura o suprafaţă agricolă irigată cât mai mare.

Ciolacu a făcut declaraţiile la finalul vizitei pe care a efectuat-o, vineri, la sistemul de irigaţii SPA Nămoloasa, alături de ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

„Este evident că avem o secetă acută, în primul rând în zona de sud şi de est, sunt afectate în jur de două milioane de hectare. Am avut, deja, o discuţie preliminară cu ministrul Finanţelor şi cu domnul ministru al Agriculturii. A rămas că cei doi miniştri se aşează la masă şi revăd priorităţile din bugetul Ministerului Agriculturii, care, ţin să vă spun, este cel mai mare buget postdecembrist. Şi cred că avem, până acum, dublul plăţilor directe din bugetul de stat, iar cu ceea ce venim acum pentru calamităţi, cu plăţile pentru cele două milioane de hectare, aproape o să triplăm suma din bugetul de stat”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: