JO 2024: Olaf Scholz condamnă incendierile voluntare comise pe reţeaua feroviară de mare viteză din Franţa

Olaf Scholz
Sursa foto: Olaf Scholz

Cancelarul german a denunţat ca inacceptabile incendierile voluntare comise asupra reţelei feroviare de mare viteză din Franţa în ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, transmite DPA.

”Este un lucru absolut condamnabil. A perturba cu acte de violenţă o astfel de celebrare a păcii nu poate fi niciodată acceptat şi cere cea mai hotărâtă respingere”, a afirmat Olaf Scholz în timpul unei vizite efectuate vineri la ambasada Germaniei la Paris.

Scholz şi-a exprimat speranţa că ”în curând autorităţile franceze vor avea succes în identificarea autorilor”.

Reţeaua feroviară a Franţei a fost ”sabotată” vineri dimineaţă, ziua în care are loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, de un atac incendiar menit să ”paralizeze” reţeaua TGV.

Peste 800.000 de călători vor fi afectaţi de atacul asupra companiei feroviare franceze SNCF petrecut în noaptea de joi spre vineri. SNCF a precizat că a ”fost victima mai multor acte de răutate concomitente care au vizat liniile de mare viteză Atlantică, Nord şi Est”, subliniind că ”incendii voluntare” au fost declanşate pentru a avaria echipamentele”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: