Victor Negrescu, critici voalate pentru Şoşoacă: „Scandalul nu aduce nimic bun pentru români”

Sursa foto: Facebook

Social-democratul Victor Negrescu, cel de-al doilea vicepreședinte român al Parlamentului European, susține că problemele de interes pentru România, precum spațiul Schengen, subvențiile pentru agricultură, PNRR, vor fi rezolvate printr-o abordare coerentă, profesionistă și serioară, nu cu scandal.

România are doi vicepreședinți ai Parlamentului European – independentul Nicu Ștefănuță și social-democratul Victor Negrescu.

„Sunt onorat de cele aproape 400 de voturi pe care le-am primit din partea colegilor, un sprijin consistent pentru ceea ce am propus că voi face în această funcție de vicepreședinte al Parlamentul European”, a susținut social-democratul Victor Negrescu.

Europarlamentarul și-a fixat trei priorități.

„Prima prioritate se referă la democratizarea acestei instituții. Mai degrabă mă refer aici la redeschiderea Parlamentului European către cetățeni, să ne asigurăm că agenda Parlamentului European corespunde mai mult cu așteptările cetățenilor. În sensul acesta vrem să inițiem o serie de consultări cu cetățenii în așa fel încât Parlamentul European să rămână în continuare instituția cea mai credibilă în rândul cetățenilor. Și pentru a face lucrul acesta este nevoie într-adevăr, de setarea unor obiective clare, precise, care sunt raportate la nevoile oamenilor, nevoi exprimate și cu ocazia alegerilor europene care tocmai au trecut”, a detaliat el.

A doua prioritate se referă la componenta de respect pentru toate statele membre. „Toți cetățenii europeni sunt egali și automat trebuie să asigurăm că aici, la nivelul Parlamentul European, nu există diferențe între state, între europarlamentari și în această logică, printr-un dialog susținut putem să ne asigurăm de acest lucru. Asta înseamnă ca tot ce înseamnă agenda legislativă să corespundă și acestor așteptări, iar inițiativele care vin din partea colegilor euro-deputați, inițiative care sper să fie preluate de la cetățeni, să se regăsească automat și în activitatea noastră”, a mai susținut Negrescu. Un al treilea element se referă la nevoia ca Parlamentul European să devină o instituție mai influentă în procesul decizional european.

„Modul în care ne raportăm la Comisia Europeană, ne raportăm la Consiliu va conta foarte mult în perioada următoare. Știți foarte bine, am fost unul dintre cei care au susținut în mandatul precedent schimbarea unor metode de lucru pentru ca acestea să fie mai dinamice, mai interactive. Interpelarea comisarilor europeni, audierea comisarilor europeni, aceste subiecte cred că trebui să devină lucruri care să se întâmple mai des aici, în Parlamentul European, în așa fel încât să putem să transmitem mesajele oamenilor, practic ca Parlamentul European să-și recapete forța în procesul decizional european.”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: