Arad: Mihai Fifor, reales la conducerea judeţeană a PSD; a fost singurul candidat

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul Mihai Fifor a fost reales, sâmbătă, preşedinte al PSD Arad, poziţie pentru care a candidat singur, însă a înregistrat şi 51 de voturi împotrivă, adică 10% din cele exprimate de cei 542 de delegaţi.

PSD Arad a organizat prima conferinţă ordinară de alegeri din 2015 încoace, iar în afară de Mihai Fifor nimeni nu şi-a depus candidatura pentru preşedinţia filialei judeţene.

„O conferinţă care punctat consolidarea unei echipe de coordonare cu adevărat redutabilă, din care fac parte toţi primarii aleşi ai PSD, o echipă care are ca obiective imediate câştigarea alegerilor la Arad, atât prezidenţiale cât şi generale, dar pentru 2028 ne păstrăm obiectivul de a câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean şi conducerea Primăriei municipiului Arad. Cu alte cuvinte, este pentru prima dată după 2015 când organizaţia judeţeană din Arad îşi face o conferinţă ordinară de alegeri şi cred că asta arată că suntem organizaţie matură care ştie cum să arate în pregătirea bătăliilor electorale pe care le avem de dus”, a declarat Fifor, după încheierea votului.

În urma alegerilor locale, Mihai Fifor s-a clasat pe locul doi în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad, cu 26,06% din voturi, câştigător fiind actualul preşedinte, Iustin Cionca (PNL) – 39,04% din voturi.

Pentru Consiliul Judeţean Arad, votul politic a fost următorul: PNL – 38,39% (13 mandate), PSD – 25,51% (9 mandate), AUR – 14,9% (5 mandate), ADU – 8,58% (3 mandate), UDMR – 6,99% (2 mandate), Partidul SOS – 3,8%, PUSL – 1,8%.

În ceea ce priveşte numărul de primari, PSD a câştigat 17, PNL – 54, UDMR – 5, REPER – 1 şi AUR – 1.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: