Ministrul francez de interne nu exclude o implicare străină în sabotajul asupra căilor ferate înainte de JO 2024

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Ministrul de interne al Franţei a declarat sâmbătă că nu poate exclude o eventuală implicare străină în sabotajele de vineri asupra staţiilor de semnalizare şi cabluri de pe reţeaua feroviară de mare viteză a ţării, ceea ce a provocat haos chiar în ziua de deschidere a Jocurilor Olimpice, relatează Reuters.

Atacurile care au avut loc vineri în zori au afectat infrastructura de-a lungul liniilor care leagă Parisul de oraşe precum Lille în nord, Bordeaux în vest şi Strasbourg în est. Un alt atac pe linia Paris-Marsilia a fost dejucat, a declarat SNCF.

Nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilităţii.

„Cine este responsabil? Fie că este din interior, fie că a fost comandat din străinătate, este prea devreme pentru a spune”, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin la televiziunea France 2. „Am descoperit un anumit număr de elemente care ne fac să credem că vom şti destul de repede cine este responsabil”, a adăugat el.

Două surse din domeniul securităţii au declarat vineri că modul de operare a făcut ca suspiciunile iniţiale să se îndrepte către militanţii de stânga sau activiştii de mediu, dar nu există încă nicio dovadă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: