Proiect privind participarea Capitalei la un program referitor la neutralitate climatică, în atenţia CGMB

Sursa foto: Primăria Municipiului Bucureşti

Un proiect de hotărâre privind participarea Capitalei la programul creat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene referitor la neutralitate climatică se regăseşte pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 31 iulie.

„Se aprobă participarea Municipiului Bucureşti în cadrul Misiunii Oglindă a Misiunii UE ‘100 de oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în 2030’ (M100)”, prevede proiectul de act normativ.

Conform sursei citate, în perioada iunie-septembrie, urmare a unui apel deschis de propuneri de proiecte derulat la nivel naţional, zece oraşe vor fi selectate printr-un proces competitiv în cadrul iniţiativei M100.

Participarea la acest program le va oferi oraşelor din România oportunitatea de a genera schimbări pozitive şi pe termen lung, de a-şi îmbunătăţi impactul asupra mediului şi de a-şi construi „comunităţi durabile şi implicate”.

Evaluarea va fi realizată de un juriu internaţional format din specialişti cu expertiză în domenii precum arhitectură şi urbanism, dezvoltare durabilă, mobilitate urbană, energie verde şi soluţii „smart” pentru dezvoltare urbană. Fiecare propunere transmisă de oraşele candidate va parcurge trei etape de evaluare şi selecţie: verificarea eligibilităţii, evaluare tehnică şi calitativă, selecţie strategică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: