Orientul Mijlociu, pe marginea prăpastiei. Avertismentul Israelului după un atac sângeros în care au murit copii

Sursa foto: Facebook

Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat, sâmbătă seară, că Israelul se apropie de un „război total” cu Hezbollah și Liban după ce un tir cu rachetă a lovit un terne de fotbal de pe platoul Golan și a ucis cel puțin zece persoane, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

„Atacul Hezbollah de astăzi a încălcat toate liniile roşii şi răspunsul va fi pe măsură. Ne apropiem de momentul unui război total împotriva Hezbollah şi a Libanului”, a declarat Katz pentru Axios, potrivit sursei citate.

Gruparea libaneză susţinută de Iran a negat orice implicare în atac. Armata israeliană a anunțat sâmbătă că pregătește să răspundă Hezbollah după tirul soldat cu 10 decese. Israelienii susțin că este „cel mai sângeros” atac împotriva civililor din Israel după cel din 7 octombrie.

„Ne vom pregăti să răspundem Hezbollah, ne vom termina evaluările şi vom acţiona. Este vorba despre atacul cel mai sângeros asupra civililor israelieni de la 7 octombrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, potrivit AFP.

De asemenea, și Libanul a condamnat atacul asupra civililor după tirul cu rachetă din Israel. O rachetă a Hezbollah a lovit un stadion din Israel O rachetă lansată de milițiile libaneze proiraniene Hezbollah a lovit sâmbătă Majdal Shams, un oraș druz situat pe Înălțimile Golan, căzând un teren de fotbal din apropierea unui loc de joacă local.

Explozia a ucis cel puțin 10 persoane și a rănit 34, dintre care 17 sunt în stare critică, inclusiv copii, a raportat sâmbătă directorul serviciului israelian de urgență Magen David Adom (MDA), Eli Bin, potrivit ynetnews.com. „Zece persoane în stare gravă au fost transportate cu elicopterele armatei israeliene (IDF) și MDA.

Relatările inițiale de la fața locului au fost foarte dificile, au fost scene ca de pe un câmp de luptă”, a declarat Bin într-o declarație pentru presă. Răniții, în vârstă de 10-20 de ani, sunt tratați la spitalele locale din zonă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: