Lufthansa va solicita despăgubiri de milioane de euro de la activiștii climatici care au blocat aeroportul

Sursa foto: Lufthansa

În urma blocării, joi, a aeroportului din Frankfurt de către activiștii climatici, grupul aviatic Lufthansa cere despăgubiri de milioane de euro de la cei șapte activiști, potrivit ziarului german Bild, citat de focus.de.

Protestele activiștilor de mediu împotriva combustibililor fosili din cel mai mare aeroport german au dus la anularea a numeroase zboruri. Opt dintre ei au fost arestați pentru acțiunile lor de pe aeroportul din Frankfurt, potrivit poliției de pe aeroport, dar gruparea „Ultima generație” promite că va continua manifestațiile, relatează DW.

„Extracția și arderea în continuare de petrol, gaz și cărbune este o amenințare pentru existența noastră”, a acuzat gruparea de activiști.

În total, peste 150 de zboruri Lufthansa cu zboruri pe distanțe scurte și medii au fost afectate, iar 16 aeronave cu zboruri pe distanțe lungi nu au putut ateriza la Frankfurt din cauza blocării aeroportului și a trebuit să fie redirecționate către alte aeroporturi, precum Hamburg, Köln, München și Stuttgart.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: