R. Moldova marchează 30 de ani de la adoptarea Constituţiei

Sursa foto- pixabay

Republica Moldova marchează luni 30 de ani de la adoptarea Constituţiei – Legea Fundamentală a ţării, prilej cu care parlamentul se reuneşte în şedinţă solemnă şi găzduieşte o conferinţă ştiinţifică desfăşurată în comun cu Senatul României, transmite Moldpres.

Cu această ocazie, şefa statului, Maia Sandu, a subliniat că, timp de trei decenii, moldovenii au decis să construiască împreună o ţară în care oamenii trăiesc liber, un stat în care drepturile tuturor cetăţenilor sunt respectate, iar ei îşi pot asigura bunăstarea şi realiza năzuinţele prin muncă onestă. „În pofida provocărilor din ultimii ani, continuăm să construim în Republica Moldova un stat pentru oameni”, a apreciat preşedinta Maia Sandu, potrivit Direcţiei informare şi comunicare cu mass-media a preşedinţiei R.Moldova.

Maia Sandu a declarat că drepturile şi obligaţiile cetăţeanului Republicii Moldova amintesc despre faptul că „facem parte dintr-o comunitate în care binele fiecăruia depinde de binele comun”. „Acestea ne învaţă că e important să ne respectăm reciproc dacă vrem să trăim în pace şi bună înţelegere. Să cunoaştem şi să respectăm Constituţia, apreciind oportunitatea de a fi liberi şi egali în faţa legii. E contractul nostru social – e strângerea de mână care ne inspiră să construim un viitor comun mai bun pentru următoarele generaţii de moldoveni”, a afirmat Sandu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: