Ministrul de externe israelian îl atenţionează pe preşedintele turc că o ia pe urmele lui Saddam Hussein

Sursa foto: Facebook

Ministrul de externe israelian i-a transmis luni un avertisment preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, după ce acesta din urmă a ameninţat cu o intervenţie militară împotriva Israelului, relatează dpa.

„Erdogan o ia pe urmele lui Saddam Hussein şi ameninţă cu un atac asupra Israelului”, a scris Israel Katz pe platforma X.

„Ar trebui să-şi aducă aminte ce s-a întâmplat acolo şi cum s-a sfârşit”, a adăugat şeful diplomaţiei israeliene.

În 2003, aminteşte dpa, trupele SUA au invadat Irakul, operaţiunea militară încheindu-se cu răsturnarea dictatorului irakian Saddam Hussein. Acesta a fost executat trei ani mai târziu pentru masacre împotriva kurzilor şi şiiţilor.

Duminică, Erdogan a ameninţat Israelul cu o intervenţie militară, menţionând acţiuni anterioare din Nagorno-Karabah şi Libia.

„Aşa cum am intrat în Nagorno-Karabah, aşa cum am intrat în Libia, cu ei vom face acelaşi lucru”, a declarat liderul turc la un eveniment al formaţiunii sale, Partidul dreptăţii şi dezvoltării (AKP), desfăşurat la Rize, pe litoralul Mării Negre.

Recep Tayyip Erdogan s-a referit la conflictul din Nagorno-Karabah, în care a susţinut Azerbaidjanul cu drone şi alte echipamente militare.

Ankara susţine de asemenea cu echipament şi personal militar guvernul recunoscut internaţional al Libiei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: