Cine sunt magnații care îi pun la dispoziție sediul de campanie lui Geoană

Mircea Geoană, sursa foto: Facebook

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, este în plină campania electorală în România, deși funcția de la NATO îi interzice orice implicație politică. În jurul politicianului se strâng mai mulți magnați care încearcă să-l ajute la alegerile prezidențiale din 2024, după ce toate partidele au refuzat să-l susțină.

ONG-ul „România Renaște” este cel care organizează întreaga campanie electorală a lui Mircea Geoană în România. Această asociație îl invită pe Geoană la diverse evenimente unde intră în contact cu oamenii de afaceri sau cu societatea civilă. Secretarul general adjunct al NATO își prezintă ideile politice și planul politic pentru România.

Sediul ONG-ului, în blocul magnaților ONE United Properties

ONG-ul a fost înființat de apropiații lui Geoană tocmai pentru a-l ajuta în campania electorală. „România Renaște” își are sediul în Eliade Tower, Bulevardul Mircea Eliade, nr 18, București. Sediul asociației a fost actualizat în urmă cu 2 săptămâni, după cum precizează Google.

În 2022, Eliade Tower a fost cumpărat de One United Properties, companie deținută de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu. Astfel, magnații de pe piața imobiliară din România pun la dispoziție sediul de campanie al lui Geoană, chiar în centrul capitalei. Magnații Căpitanu și Diaconescu transformă Eliade Tower în sediul de campanie al lui Mircea Geoană.

În trecut, One United Properties a obținut un credit de 50 de milioane de euro de la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, care era controlată de apropiații lui Vladimir Putin. Dmitri Pankin, fost ministru adjunct al Finanțelor din Rusia și coleg cu președintele rus Vladimir Putin la primăria din Sankt Petersburg, conducea Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre.

Proprietarii One United Properties au împreună o avere estimată la 2,5 miliarde de lei, iar compania lor a fost listată la bursă pentru a atrage capital. One United Properties este una dintre cele mai importante companii de pe piața imobiliară din România, deținând ansambluri rezidențiale și sedii de birouri. One United Properties a avut o campanie agresivă de extindere, iar de multe ori a atacat în instanță ONG-urile care contestau legalitatea construcțiilor sau chiar instituții ale statului care nu emiteau documentele de construcție.

Horia Manda, unul dintre membrii Consiliului de Administrație al One United Properties, a finanțat și campania electorală a lui Nicușor Dan. Horia Manda și primarul capitalei se cunosc de circa 20 de ani și au colaborat împreună la mai multe proiecte.

Cum „România Renaște” se ocupă de campania electorală a lui Geoană, miliardarii One United Properties au acceptat să transforme clădirea în noul sediu de campanie al celui care se vrea președintele României.

Brigada DIE Monaco

Mircea Geoană mai este ajutat în campania electorală și de brigada DIE Monaco, formată din foști spioni care lucrează pentru interesele politice ale secretarului general adjunct al NATO.

La înmormântarea lui Mihai Caraman s-au strâns toate numele importante din spionajul românesc. Mihai Caraman a fost singurul spion al DIE (departamentul de spionaj extern al Securității) care a reușit să penetreze NATO în vremea Războiului Rece. Mihai Caraman a lucrat în Franța și a dat o lovitură dură celor de la NATO.

Cei care au spionat SUA sau NATO în trecut sunt azi apropiați de secretarul general adjunct al NATO. La înmormântarea lui Mihai Caraman a venit și generalul în rezervă Dan Dumitru, care a lucrat în DIE înainte de 1989 și a făcut parte din brigada „Fantome”. Dumitru a fost adjunctul lui Caraman pe vremea regimului Ceaușescu. În lumea politică, Dan Dumitru a fost apropiat de Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc și chiar de Mircea Geoană. Dan Dumitru și Mircea Geoană sunt prieteni din copilărie.

În 2010, Mircea Geoană l-a cununat pe colonelul SPP Dragoș Dumitru, care este fiul generalului Dan Dumitru. Dragoș Dumitru este, în prezent, detașat SPP la NATO, unde lucrează și Mircea Geoană. De asemenea, fiul lui Dan Dumitru este și șeful securitații la ONG-ul familiei Geoana, România 2030, cu sediul în fosta clădire Automatica de pe Bd. Mircea Eliade. Compania care a investit peste 100 de milioane de euro în fosta platformă Automatica este chiar One United Properties. Astfel, legăturile dintre Geoană și magnații One United Properties devin și mai evidente pe scena politică.

La înmormântarea lui Mihai Caraman a apărut o coroană de flori semnată din partea lui Mircea Geoană. Secretarul general adjunct al NATO a declarat că el nu a trimis nicio coroană de flori pentru Caraman. Geoană nu a fost prezent la înmormântare.

De asemenea, o altă coroană de flori a venit semnată din partea lui Ion Bazac, fost ministru al sănătății și un om de afaceri în domeniul armamentului. Ion Bazac este un prieten al lui Mircea Geoană și nu a venit la înmormântarea lui Caraman deoarece se distrează pe un yacht la Monaco.

Firmele de armament al lui Ion Bazac sunt conectate la oameni de afaceri din Rusia, ceea ce reprezintă o mare vulnerabilitate pentru Mircea Geoană. Prietenii secretarului general adjunct al NATO nu au probleme să fie abonați la banii Rusiei.

În trecut, Bazac și Geoană au fost legați și de o afacere cu un apartament. Era vorba de un apartament pe care familia Geoană voia să-l cumpere în 2005. Mircea Geoană nu a mai primit casa după ce dezvoltatorul imobiliar a dat faliment.

„Ion Bazac, ministrul Sănătății propus de Mircea Geoană, este asociat cu holdingul luxemburghez Central Europe Finance (CEFIN), reprezentat în Romania de către italianul Stefano Umberto Albarosa, cel care îi ridică apartamentul șefului Senatului (n.r. Mircea Geoană)”, notau jurnaliștii, în 2005.

Toți oamenii lui Mircea Geoană

În jurul lui Mircea Geoană încep să apară tot mai multe nume controversate din spionaj sau din mediul de afaceri. Mircea Geoană și-a stabilit sediul de campanie electorală în clădirea miliardarilor One United Properties și este ajutat de brigada DIE Monaco, formată din foști spioni ai regimului comunist și oameni de afaceri conectați la sfera de influență a Rusiei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: