Prinţul Mihail al Greciei a murit la vârsta de 85 de ani

Sursa foto: Pixabay

Prinţul Mihail al Greciei şi Danemarcei, un istoric renumit care a rămas în Grecia în timpul dictaturii coloneilor, a murit duminică la vârsta de 85 de ani, a anunţat presa elenă, citată de AFP.

Prinţul Mihail, ultimul nepot supravieţuitor al regelui George I al Greciei, asasinat în 1913, a murit la un spital din Atena, potrivit site-ului cotidianului Kathimerini.

După moartea tatălui său atunci când el avea vârsta de un an, prinţul elen a trăit în Maroc şi Spania, înainte de a îşi continua studiile în Franţa.

Prinţul Mihail a fost singurul membru al familiei regale a Greciei care a rămas în ţară după ce regele Constantin al II-lea a încercat, în 1967, o contralovitură de stat împotriva colonelilor care preluaseră puterea cu câteva luni înainte. După eşecul acelei contralovituri, regele a plecat în exil. Dictatura coloneilor s-a încheiat abia în 1974.

Prinţul Mihail a publicat după 1970 zeci de cărţi, combinând cunoştinţele istorice cu talentul său de scriitor.

A abordat cu predilecţie subiectele istorice, de la Grecia la Imperiul Otoman, şi este autorul mai multor biografii ale membrilor familiilor regale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: