Guvernul pregăteşte majorarea impozitului pe dividende la 10% și impozitarea altor forme de capital

Sursă foto: directmm.ro

Guvernul a adoptat deja o serie de măsuri fiscale, dar o altă parte urmează să fie adoptate, printre care majorarea impozitării dividendelor de la 8% la 10%, taxarea altor forme de capital şi eliminarea stimulentelor fiscale pentru angajaţii din construcţii, relevă acte guvernamentale analizate de Profit.ro. Executivul are în vedere, în schimb, creşterea deducerilor personale de bază.

Măsurile au fost deja introduse într-un document oficial redactat la nivelul Guvernului, conform Profit.ro.

Printre acestea sunt enumerate, alături de măsuri deja introduse:

– Eliminarea stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcţiilor;

– Creşterea cotei de impozitare a dividendelor la 10%, corelat cu impozitarea majorităţii celorlalte forme de venit din capital;

– Creşterea în continuare a deducerilor personale de bază.

Angajaţii din construcţii (10% din forţa de muncă ocupată) sunt în prezent scutiţi de la impozitul pe veniturile personale şi de o parte din contribuţiile sociale obligatorii, respectiv contribuţia la Pilonul II de pensii este opţională.

Impozitul pe dividende a fost majorat de la 5 la 8%, dar şi această cotă este considerată prea mică atât de instituţiile financiare internaţionale, cât şi de partea social-democrată a Guvernului.

În privinţa deducerilor personale, Guvernul promite abia pentru anii următori deduceri la impozitul pe venit pentru asigurări private de sănătate şi învăţământ.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: