David Popovici, victorie istorică la Paris. România, pe locul 15 în clasamentul pe medalii la JO

Sursa foto: David Popovici

Update 13:04

David Popovici, campion olimpic la 200 metri, s-a calificat, marţi, în semifinalele probei de 100 de metri, de la Jocurile Olimpice de la Paris.

La general, Popovici intră în semifinale cu al treilea timp, după americanul Jack Alexy (47.57) şi francezul Maxime Grousset (47.70).

Semifinalele sunt programate de la ora 21.30.
David Popovici (19 ani) a obținut medalia de aur pentru România la Jocurile Olimpice 2024, după ce a câștigat proba de 200 metri liber cu timpul 1:44:72.

Noul superstar al natației a încheiat pe primul loc și în calificări, dar și în semifinale, astfel că e deja la a treia cursă câștigată la Olimpiadă.

Triumful lui Popovici a fost apreciat la nivel internațional, mai ales având în vedere că sportivul român încă are o vârstă fragedă.

La scurt timp după cursă, pe pagina oficială de Twitter a Jocurilor Olimpice, Popovici a fost numit „unstoppable” (n.r. de neoprit).

România, pe locul 15 în clasamentul pe medalii la JO, după aurul lui David Popovici şi trei zile de competiţie

 

România ocupă locul 15 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după aurul lui David Popovici şi trei zile de competiţie.

Până marţi, cele mai multe medalii le-au luat reprezentanţii Japoniei (12). Ei au şase medalii de aur, două de argint şi patru de bronz.

Locul doi este ocupat de Franţa, cu 16 medalii (5 aur, 8 argint, 3 bronz), iar pe trei este China – 12 medalii (5 aur, 5 argint, 2 bronz).

Americanii sunt pe şase, cu 20 de medalii, dintre care trei de aur, 8 de argint şi 9 de bronz.

România este la egalitate cu Azerbaidjan şi Uzbekistan, tot cu câte o medalie de aur.

Cu două medalii de bronz, ambele la judo, Republica Moldova este pe locul 25.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: