Mărturiile cutremurătoare ale studentelor care îl acuză pe Alfred Bulai de abuz sexual

Sursă foto: alfredbulai.com

Renumitul sociolog şi profesor Alfred Bulai este acuzat de abuzuri sexuale. Mai multe foste studente de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative susţin că acesta le cerea să se dezbrace şi le atingea când mergeau cu el în practică. Tinerele mai spun că erau îndemnate să îşi expună corpul şi să discute despre viaţa lor sexuală. Mărturisirile au fost făcute pentru site-ul de investigaţii snoop.ro. După apariţia articolului, conducerea SNSPA a decis suspendarea profesorului Bulai, iar poliţia a deschis un dosar penal. Sociologul a anunţat că va veni cu un răspuns public abia după ce îşi va susţine punctul de vedere în faţa comisiei de Etică. 

Alexandra​, fostă studentă: Dezbracă-te să îmi arăţi că într-adevăr ai încredere în tine!

Alfred Bulai: Dacă îţi cer eu acum să te dezbraci, te dezbraci?  

Teodora​, fostă studentă: Mi-am dat jos tricoul.

Alexandra​, fostă studentă: Mi-am dat jos tricoul. Moment în care el mi-a zis: dezbracă-te de tot.

Sunt mărturiile a două foste studente ale profesorului Alfred Bulai, Alexandra Costa şi Teodora Batâr. Prima a terminat facultatea în 2016, iar cea de-a doua, în acest an. Jurnaliştii de la snoop.ro susţin că abuzurile sexuale ale sociologului aveau loc de ani de zile.

„Materialul de astăzi cuprinde mărturii cu întâmplări din ultimele trei decenii. E vorba de 1995 până în 2024 şi e vorba de mai multe tipuri de abuz. Avem parte şi de abuz verbal şi avem şi acele mărturii povestesc cum Alfred Bulai le-a chemat într-o încăpere şi le-a pus să se dezbrace”, a declarat Răzvan Luţac, jurnalist snoop.ro.

Alexandra şi Teodora​, foste studente: Dezbracă-te să îmi arăţi că ai încredere în tine, să te cred că te-ai dezvoltat. Aveam un sutien pe mine. Am stat două secunde, Mi-era foarte frică să mă uit în sus. Eu mă uitam în jos. A râs, m-ai păcălit, am văzut mai mult la plajă, dar bine, e îndeajuns acum. Mi-am dat jos şi pantalonii, moment în care el mi-a zis: dezbracă-te de tot! Tremuram oribil de mult şi mi-am dat jos şi sutienul, şi în cele din urmă, şi chiloţii. El mi-a zis să stau relaxată şi m-a chemat la el.  Mi-a pus mâna pe fund, a început să mă pipăie pe (…). Mi-a zis: ce (…) şmechere ai, gagico! 

Explicaţiile specialiştilor

„Dacă ar fi să le analizăm într-o cheie strict psihologică sunt faptele unei persoane cu un comportament clar predatorial care profită de ascendent, profită de putere, profită de posesia şi controlul teritoriului, profită de şarm, de influenţă”, explică Gabriel Diaconu, psihiatru.

Bulai îşi chema studenţii în practica pe care o defăşura în zone rurale, unde i-ar fi pus să facă tot felul de jocuri cu tentă sexuală.

Teodora​, fostă studentă: Şi-a pus asistenta să aleagă trei persoane de la masă, noi toţi fiind studenţii ei, cu care ar face sex. Ne punea să jucăm teatru. Doi colegi, o fată şi un băiat au trebuit să joace în scenă în care ei au făcut sex, dar sexul a fost neplăcut pentru fată, s-a terminat prea repede. Era o camera de filmat prezentă, el zicea că ne filmează. 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: