VIDEO Ministerul Mediului crește amenzile pentru hrănirea urșilor: „Oamenii trebuie să înțeleagă!”

sursa: facebook

Persoanele prinse în flagrant în timp ce hrănesc urșii în mod neautorizat în apropierea localităților ar putea fi sancționate drastic. Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, spune că intenționează să adopte măsuri mai stricte pentru a preveni hrănirea urșilor și a proteja viețile umane, în timp ce educarea publicului rămâne o prioritate pentru funcționare.

„Vrem să mărim această amendă pentru că se pare că nu funcționează. Oamenii trebuie să înțeleagă că aici nu e vorba doar de amendă, ei își riscă viața. Ați văzut turista de pe Transfăgărăşan care și-a pierdut o mână pentru că a vrut să hrănească un urs. Ursul este un animal sălbatic, chiar dacă comportamentul lui natural a fost afectat și vine în preajma locuințelor și nu-i mai e teamă de om sau vine pe marginea drumului pentru că știe că acolo găsește mai ușor hrană. Un animal sălbatic este imprevizibil. Nu știi ce faci în momentul în care te întorci cu spatele sau nu știi să te raportezi la el.

Am văzut acum că au început tot felul de campanii de informare și sper să fie eficiente și sper ca interesul românilor față de urși să fie și un interes în a se educa despre ce fac când merg pe munte.

Cred că este nevoie să avem un regim de sancțiuni mai mare pentru hrănirea urșilor. În localitățile în care managementul deșeurilor este deficitar, oamenii trebuie să fie responsabili. Eu nu pot să dau vina pe ministru că un urs vine în localitatea x din zona de munte unde eu am deșeurile de la restaurante aruncate pe marginea drumului”, a declarat Sorin Banciu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: