Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele examenului de definitivat – 72,58% dintre candidaţi au promovat

Sursa foto: Pixabay

72,58% dintre candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat au promovat, potrivit datelor transmise, marţi, de către Ministerul Educaţiei. Au fost obţinute 65 de note de 10, dar 344 de candidaţi au luat note sub cinci, în uşoară scădere faţă de anul trecut.

”Rezultatele înregistrate la proba scrisă organizată în cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar au fost publicate astăzi, 30 iulie, pe site-ul dedicat şi în centrele de examen. Potrivit metodologiei, proba scrisă este parte constitutivă a examenului, iar nota obţinută are o pondere de 70% în calculul mediei finale (care trebuie să fie cel puţin 8/opt pentru a asigura promovarea)”, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în această sesiune, proba scrisă a fost susţinută la 99 de discipline de către 8.072 de candidaţi (94,59% dintre cei 8.534 de candidaţi cu drept de participare) în 42 de centre de examen.

Au avut dreptul de a susţine proba scrisă doar candidaţii care au îndeplinit cumulativ condiţiile prevăzute de metodologie:

  • stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an;
  • calificativul „Bine” sau „Foarte bine” pentru anul şcolar în curs;
  • cel puţin media 8 – media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

”Dintre cei 8.072 de candidaţi prezenţi, 228 de candidaţi s-au retras, 5 candidaţi au fost eliminaţi (pentru fraudă sau pentru nereguli la susţinerea probei scrise în raport cu prevederile metodologiei), iar lucrările a 3 candidaţi au fost anulate în perioada de evaluare pentru nerespectarea prevederilor metodologice privind redactarea acestora. Lucrările au fost evaluate digitalizat”, a mai transmis ministerul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: