Cele cinci conexiuni rusești ale lui Nicușor Dan

Nnicusor Dan
Sursa foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a intrat vârtos în siajul intereselor Rusiei cu gazele de șist de la Pungești, cele din Marea Neagră, aurul de la Roșia Montană. A părăsit USR după scandalul Coaliția pentru Familie. A rămas nedespărțit de pro rusul Matei Păun.

Cel puțin cinci momente definitorii din cariera de activist de mediu, deputat și primar a lui Nicușor Dan l-au pus pe orbita intereselor rusești.

· A protestat ca activist de mediu împotriva gazelor de șist de la Pungești. Americanii de la Chevron au plecat.

· A criticat ca deputat în Parlamentul României statul român că ar impune taxe prea mici la explotarea gazelor din Marea Neagră. Americanii de la Exxon au plecat.

· A fost unul din liderii protestatarilor împotriva exploatării aurului de la Roșia Montană. Investitoriii americani care dețineau compania Gabriel Resources au abandonat proiectul și au dat statul român în judecată cerând despăgubiri uriașe. După protestele de la Roșia Montană Nicușor Dan se lansează în politică

· A părăsit poziția de președinte al USR după ce acest partid a votat împotriva inițiativei Coaliției pentru Familie denumită și Coaliția pentru Rusia pentru definirea familiei drept uniunea dintre o femeie și un bărbat.

· A continuat să apeleze la serviciile omului de afaceri pro rus, Matei Păun, pentru campaniile sale electorale, inclusiv pentru cea de la Primăria Capitalei din 2024.

Totuși, la ultima ceremonie de 4 iulie organizată de Ambasada SUA la București, Nicușor Dan i-a adus ambasadoarei SUA la București, Kathleen Kovalec, un buchet de flori.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: