Noi probleme cu serviciile Microsoft – Compania anunţă că a fost ţinta unui atac cibernetic

Microsoft
Sursa foto: Unsplash

O întrerupere globală care afectează produsele Microsoft, inclusiv serviciul de e-mail Outlook şi jocul video Minecraft, a fost rezolvată, a anunţat gigantul tehnologic într-o actualizare, potrivit BBC.

Firma a transmis că investigaţiile preliminare arată că întreruperea a fost cauzată de un atac cibernetic şi de eşecul de a se apăra corespunzător împotriva acestuia. Anterior, compania a emis scuze pentru incident, care a durat aproape 10 ore şi a determinat mii de utilizatori să raporteze probleme cu serviciile Microsoft. Incidentul survine la mai puţin de două săptămâni după ce o întrerupere globală majoră a lăsat inaccesibile aproximativ 8,5 milioane de computere care foloseau sisteme Microsoft, afectând asistenţa medicală şi călătoriile, după o actualizare software defectuoasă efectuată de firma de securitate cibernetică CrowdStrike.

”Deşi evenimentul declanşator iniţial a fost un atac DDoS (Distributed Denial-of-Service)… investigaţiile iniţiale sugerează că o eroare în punerea în aplicare a sistemului nostru de apărare a amplificat impactul atacului în loc să îl atenueze”, se arată într-o actualizare pe site-ul web al platformei de cloud computing Microsoft Azure.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: