VIDEO Pe distanțe scurte, ursul poate ajunge și la 50km/h: „Trebuie să înțeleagă asta și cei care își fac selfie”

Sursa foto: Pixabay

Prezent în studioul Puterea Știrilor, expertul în politici publice în domeniul protecției animalelor, Tudor Ionescu, a vorbit despre nevoia de implicare a tuturor autorităților în problema urșilor agresivi. Responsabilitatea nu este doar a Ministerului Mediului și a autorităților locale, ci și a oamenilor obișnuiți, a spus acesta.

„Pe distanțe scurte, ursul poate ajunge și la 50km/h, deci trebuie să înțeleagă asta și cei care își fac câte un selfie cu un urs care e la 10 m și zic a, e mare, e greoi, n-o să ajungă niciodată la mine… Din păcate, ursul ajunge și ajunge extrem de repede”, a explicat expertul.

Acesta a amintit cazul femeii care și-a pierdut un braț după ce a hrănit un urs pe Transfăgărășan.

„Când avem astfel de comportamente în care aruncăm practic mâncare la urși, îi dezobișnuim de ceea ce ar trebui să facă în mod natural și anume să se hrănească cu ceea ce găsesc în pădure. Practic îi condamnăm la moarte, îi facem să vină și mai aproape. Puii de urs deja nici nu mai sunt învățați cu vânătoarea și cu procurarea de resurse pe cont propriu. Învață de la mame că dacă se ridică în două lăbuțe pe marginea drumului, sunt niște chestii mari din care li se aruncă mâncare. Din păcate, avem multe cazuri (…) și fără niște amenzi drastice nu se va rezolva absolut nimic. Știți cât este amenda pentru hrănirea ursului acum astăzi, când vorbim? Între 500 și 1.500 lei”, a explicat Tudor Ionescu.

Prin urmare, a adăugat acesta, dacă amenda minimă este 500 de lei și este plătită repede, atunci suma va fi de 250 de lei. Cu alte cuvinte, unii consideră că e un preț mic pentru o fotografie sau un material video cu care se pot lăuda apoi pe rețelele sociale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: