Rareș Hopincă este noul prefect al Capitalei. Reacția acestuia

Sursa foto: Rares Hopincă

UPDATE 16:00

Rareş Hopincă, fostul city manager al Sectorului 5 a anunțat joi pe Facebook că prin Hotărârea Guvernului României, a fost numit în funcţia de Prefect al Municipiului Bucureşti. Acesta îi urmează în funcţie lui Toni Greblă, care a fost ales de Parlament la şefia AEP şi a renunţat la funcţia de prefect.

„Astăzi, prin Hotărârea Guvernului României, am fost numit în funcţia de Prefect al Municipiului Bucureşti. Mulţumesc Primului Ministru, Marcel Ciolacu, şi membrilor Executivului pentru încrederea acordată. Cinstea numirii în funcţia de prefect al Capitalei este dublată de o responsabilitate pe măsură în faţa cetăţenilor Municipiului Bucureşti, de care înţeleg să mă achit cu seriozitate şi implicare”, a scris Rareş Hopincă.

El precizează că este un nou capitol profesional şi un nou capitol pentru instituţia în cadrul căreia îşi va desfăşura activitatea.

„Mulţumesc colegilor din Partidul Social Democrat şi tuturor acelora care au încredere în mine. Vă asigur că voi lucra cu aceeaşi pasiune şi determinare ca şi până acum şi că voi continua să îmi dedic energia şi priceperea Bucureştiului şi locuitorilor săi”, a completat el.

Știre inițială

Rareș Hopincă a fost numit, joi, în funcția de Prefect al Capitalei.

Actualul prefect al Capitalei se descrie, pe site-ul propriu, drept specialist în managementul instituțiilor publice, atragerea și gestionarea finanțărilor nerambursabile în sectorul public. Acesta are 15 ani experiență profesională, din care 8 ani în funcții de conducere.

Hopincă (38 de ani) este consilier general din partea PSD în Consiliul General al Municipiului București (din 2021) și fost City Manager al Sectorului 5 (2018-2020). Ca City Manager, acesta a coordonat Direcția de Dezvoltare, Direcția Tehnică, Direcția Arhitect Șef, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat, Direcției de Resurse Umane.

În trecut, acesta a coordonat un program de asistență tehnică pentru Sectorul 5 (2018-2020), iar în 2017-2018 a fost Director General al Primăriei Sectorului 5.

În perioada 2006-2016, prefectul a deținut funcții importante în diverse societăți comerciale.

Hopincă a semnat Asocierea cu Ministerul Transporturilor, Sectorul 4 și Consiliul Ilfov pentru construirea liniei de metrou Gara de Nord – Gara Progresul. Totodată, politicianul s-a implicat în proiectul liniei de metrou Piața Unirii – Bragadiru (magistrala M7).

Licențiat în Filosofie, actualul prefect este membru PSD din 2009 și președinte executiv PSD Sector 5.

Declarația de avere a actualului prefect

În declarația de avere din 2021, Hopincă declară două apartamente în București (în Sectorul 3 și Sectorul 6). Nu are terenuri și nici bunuri mobile.

În ceea ce privește obiecte de artă și bijuterii, Hopincă a dobândit în 20066-2017, bunuri în valoare de aproximativ 30.000 lei. Totodată, actual prefect are și investiții la bursă, în 2021, cu sold/valoare la zi de 18.000. Nu în ultimul rând, actul stipulează un împrumut în valoarea de 8.500 euro acordat în nume personal.

În calitate de Administrator Public la Primăria Sectorului 5, venitul încasat a fost de 124.388 lei.

Autor: Simona-Maria Chirciu

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: