Ministrul Transporturilor, nemulţumit de ritmul de lucru de pe Centura Sud a Craiovei

Sursă foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri, că este nemulţumit de ritmul de lucru de pe Centura Sud a Craiovei şi a atenţionat constructorul italian să mărească ritmul de lcuru. ”Nu e rolul meu ca ministru să reziliez contracte, dar nici să accept la nesfârşit acest ritm”, a transmis ministrul.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi premierul Marcel Ciolacu sunt, miercuri, în vizită de lucru la Craiova.

”O parte de care nu sunt mulţumit şi trebuie să o spun – ritmul în care merge restul pe Centura de Sud a Craiovei. Sunt undeva la 80%, nu sunt mulţumit, şi aşa cum aici (Drumul Expres Craiova – Piteşti – n..r) am luat decizia să reziliez contractul în urmă cu un an şi am făcut foarte bine (…) nu am să ezit să fac acelaşi lucru pentru Centura Sud, cum am făcut şi la Centura Timişoarei”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Acesta a transmis un avertisment firmei care realizează lucrările: ”Eu îi atenţionez să schimbe modul de lucru şi să mărească ritmul de lucru. Nu e rolul meu ca ministru să reziliez contracte, dar nici să accept la nesfârşit aest ritm de lucru”.

Centura de Sud a Craiovei, respectiv proiectul ”Execuţie lucrări pentru obiectivul Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56 – DN 55 – DN 6”, a fost atribuită în 14 ianuarie 2022 constructorului italian Rizzani De Eccher, valoarea contractului fiind 160.147.677 lei fără TVA.

“Construcţia Centurii de Ocolire Craiova Sud DN56-DN55-DN6” se referă la construirea a 9,889 km de drum, 1 pod, 2 pasaje, 1 parcare de scurtă durată şi 2 intersecţii giratorii.

”Implementarea obiectivului de investiţie contribuie la sporirea mobilităţii şi asigurarea conectivităţii regiunii din zona de incidenţă a proiectului cu regiunile învecinate”, a transmis CNAIR, la momentul lasării licitaţiei.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: