Germania acuză China de spionaj cibernetic şi-l convoacă pe ambasador pentru a-i transmite o notă de protest

Sursă foto: Freepik

Germania a acuzat miercuri China că a fost în spatele unui atac cibernetic din 2021 asupra agenţiei federale de cartografie în scopuri de spionaj şi l-a convocat pe ambasadorul Beijingului la Berlin pentru a-i transmite o notă de protest, relatează Reuters.

„Cerem Chinei să se abţină de la astfel de atacuri cibernetice şi să le prevină”, a declarat ministrul de interne Nancy Faeser, adăugând că incidentul a arătat cât de mare este acum ameninţarea reprezentată de astfel de atacuri.

Guvernul german a fost în măsură să atribuie responsabilitatea pentru atacul cibernetic actorilor de stat chinezi pe baza informaţiilor furnizate de serviciile sale de informaţii, se arată în comunicatul ministerului.

Hackerii au compromis dispozitivele finale ale unor persoane fizice şi companii, a adăugat acesta.

Agenţia germană de cartografie şi geodezie (BKG) joacă un rol important pentru mai multe organizaţii de stat şi private, inclusiv pentru cele implicate în infrastructura critică, a precizat ministerul.

Serviciile de securitate se aşteaptă ca China să îşi intensifice în continuare activităţile de spionaj de stat, a mai declarat ministerul.

Tensiunile privind spionajul chinez în Germania şi în alte ţări occidentale au crescut în ultimele luni, în special după arestarea – foarte mediatizată – a unui asistent al Parlamentului European în aprilie.

„Prin urmare, contracarăm cu hotărâre aceste ameninţări şi ne-am sporit semnificativ protecţia”, a avertizat Faeser.

Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, menţionează Reuters.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: