Cei mai mulți români își planifică vacanțe mai scurte de 7 zile și își doresc relaxare totală

Vacanta
Sursa foto: Pixabay

1 august, am intrat practic în cea mai importantă lună din anotimpul cald. Un studiu relevă că majoritatea românilor și-au planificat vacanțe mai scurte de 7 zile. Totodată, 3 din 10 intenționează să meargă în două concedii pe perioada verii.

Această tendință reflectă cumva dorința de a maximiza timpul liber și de a profita de mai multe destinații și experiențe în timpul sezonului estival. Există însă diferențe destul de mari între generații. Vedem despre ce este vorba chiar acum. Așadar, cei mai mulți dintre români au optat pentru sejururi scurte, sub 7 zile, undeva la 44% dintre cei chestionați, iar 36% dintre ei au susținut că au ales vacanțe de 7-10 zile.

Tinerii din Generația Z, cu vârste între 18-24 de ani, preferă în special vacanțele mai scurte, de sub 7 zile. Peste jumătate dintre au optat pentru un astfel de interval. Pe de altă parte, persoanele cu vârste între 35-44 de ani tind să își planifice vacanțe mai lungi. Aproximativ 19% dintre aceștia aleg vacanțe de 11-14 zile, iar 12% își rezervă concedii de peste 14 zile, mult peste media generală.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: