Lucrări pe Valea Oltului: Peste 70% din suprafață a fost defrișată. Când promit guvernanții că se reia traficul

Valea Oltului
Sursa foto: Facebook

„Mai sunt 9 zile până la reluarea circulației pe Valea Oltului”, dau asigurări guvernanții, după ce au vizitat din nou șantierul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești.

Constructorii au defrișat până acum o fâșie de aproximativ 6 kilometri: peste 70% din suprafața necesară. După aproape o lună de așteptare, veștile sunt bune pentru locuitorii de pe Valea Oltului și transportatori.

Sorin Grîndeanu, ministrul Transporturilor:
„Săptămâna viitoare avem termenul maxim, de 9 august, când se va redeschide circulația. Nu am nici un fel de motive să nu credem că se va respecta acest termen.”

O mare parte dintre cei 20.000 de arbori care trebuie tăiați pentru a face loc viitoarei autostrăzi au fost puși la pământ. Așa că drumurile de acces pentru muncitori și utilaje sunt deja practicabile.

Marcel Ciolacu, premierul României: „Ne vom încadra în termenul asumat al lucrării. Știu că nu a fost o perioadă ușoară, aproape o lună de zile, traficul a fost oprit pe timpul zilei. Lucrările grele de fapt acum vor intra în lucru, cred că sunt cele mai grele lucrări pe care le avem după revoluție.”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: