„Este indiană sau este neagră?” Cum răspunde Kamala Harris comentariilor lui Trump despre identitatea sa rasială

Sursa foto: x

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a sugerat în mod fals miercuri la cea mai mare adunare anuală a jurnaliştilor de culoare din ţară că rivala sa democrată Kamala Harris şi-a minimalizat anterior moştenirea sa de om de culoare, pe care a resuscitat-o doar în ultimii ani, ca să o exploateze în scopuri electorale. Vicepreşedintele Kamala Harris a ripostat cu atenţie fostului preşedinte după ce acesta a pus la îndoială legitimitatea identităţii sale ca femeie de culoare, scrie The New York Times (NYT).

Kamala Harris a spus miercuri că Donald Trump a pus în scenă „acelaşi spectacol vechi” de „dezbinare şi lipsă de respect”. Replica calibrată a vicepreşedintelui este probabil un prim indiciu al modului în care ea va răspunde atacurilor rasiste grosolane ale lui Donald Trump, notează NYT.

„Poporul american merită mai mult”, a declarat Kamala Harris la Houston, la o convenţie a Sigma Gamma Rho, una dintre cele mai proeminente frăţii de culoare din ţară. „Poporul american merită un lider care spune adevărul, un lider care nu răspunde cu ostilitate şi furie atunci când este confruntat cu faptele. Merităm un lider care să înţeleagă că diferenţele noastre nu ne dezbină – ele sunt o sursă esenţială a forţei noastre”, a punctat Kamala Harris.

Dar ea nu a citat sau şi nici nu s-a referit în mod direct la comentariile făcute de Trump ceva mai devreme, la Chicago, unde acesta s-a întrebat, în faţa unei reuniuni a jurnaliştilor de culoare: „Este ea indiană sau este neagră?” De asemenea, el a afirmat în mod fals că Harris obişnuia să se identifice ca fiind indiancă şi apoi „dintr-o dată, a dat-o cotită şi a devenit o persoană de culoare”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: