Ciolacu: Nu putem accepta situaţii precum cazurile de hărţuire sexuală în mediul universitar, semnalate recent

Sursa foto: facebook

Premieurl Marcel Ciolacu i-a cerut joi ministrului Educaţiei Ligia Deca, în urma cazurilor de hărţuire sexuală în mediul universitar semnalate recent, să vină săptămâna viitoare cu propuneri de completare şi modificare a legislaţiei, în dialog cu Consiliul Naţional al Rectorilor.

”Începem cu o temă aflată în prim-planul vieţii publice în ultimele zile: cazurile punctuale de hărţuire sexuală din mediul universitar. Categoric că nu putem accepta asemenea situaţii şi nu va exista toleranţă pentru astfel de fapte, indiferent de numele agresorului!. Şi dacă ar fi vorba de un singur caz, a salva o victimă este esenţial să luăm măsurile care s e impun. Îi cer ministrului Educaţiei, doamna Ligia Deca, să vină  săptămâna viitoare cu propuneri de completare şi modificare a legislaţiei, în dialog cu Consiliul Naţional al Rectorilor”, a declarat Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.

Ciolacu a mai precizat că societatea aşteaptăcla victimele să fie protejate în mod real de lege, iar agresorii să fie daţi pe mâna justiţiei.

”Cred că societatea noastră aşteaptă un fapt simplu şi clar: ca legea să protejeze în mod real victimele, iar agresorii să fie daţi rapid pe mâna justiţiei!”, a conchis ciolacu, solicitând ministrului Deca să spună care sunt paşii necesari pentru a ajunge la acest rezultat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: