VIDEO Ciolacu: A fost finalizată selecţia proiectelor din schema de susţinere a producţiei româneşti INVESTALIM

Sursa foto: facebook


Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că a fost finalizată selecţia proiectelor din schema de susţinere a producţiei româneşti INVESTALIM. Sunt eligibile investiţii de peste 4.5 miliarde de lei, din care ajutorul de stat este de aproape 2.7 miliarde de lei.

”Înţeleg de la domnul ministru al Agriculturii  că este gata selecţia proiectelor din schema de susţinere a producţiei româneşti INVESTALIM. Sunt eligibile investiţii de peste 4.5 miliarde de lei, din care ajutorul de stat este de aproape 2.7 miliarde. Interesul major al antreprenorilor arată un parteneriat real între guvern şi mediul de afaceri pentru dezvoltarea producţiei locale”, a afirmat şeful Executivului.

El a subliniat că aceasta înseamnă construirea unor noi fabrici sau dezvoltarea celor existente, în domenii precum procesarea cărnii, uleiului, a fructelor sau a zahărului sau în morărit şi panificaţie. ”România îşi dezvoltă astfel capacitatea de a produce alimente din materia primă provenind de la fermierii noştri. Din punctul meu de vedere, este un obiectiv strategic şi vom scădea foarte mult ăi balanţa comercială”, a declarat Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: