VIDEO Date personale adunate de AUR prin schema „Apartamentul”. Pericolul la care se expun românii

sursa: facebook

Cu patru luni înainte de alegerile prezidențiale, George Simion, candidatul AUR, promite locuințe ieftine – mult sub prețurile reale ale pieței – românilor care sunt dispuși să îl susțină. Așa-numitul „Plan Simion” înseamnă apartamente cu două camere pentru doar 35.000 de euro, iar mii de oameni s-au înghesuit deja să semneze contractul care le-ar putea da acces la un asemenea chilipir.

În cadrul emisiunii „Puterea Știrilor”, Antonia Amuza a analizat controversatul „Plan Simion”.  Amuza spune că în era digitală și a social media, informațiile personale și profilurile psihologice sunt esențiale pentru a influența intenția de vot și deciziile consumatorilor. În această lumină, partidele politice încearcă să obțină o înțelegere profundă a profilurilor alegătorilor pentru a crea campanii personalizate.

„E foarte posibil ca, de fapt, întreaga campanie să aibă ca obiectiv central exact această colectare de date. Pentru că ceea ce pare a fi de fapt încercarea unei popularizări a unei idei, să fie până la urmă doar o formulă prin care să maschezi obiectivul acesta de colectare a datelor personale pentru a pregăti o campanie personalizată mai târziu. Știm că într-o lume a social media, într-o lume informațională digitalizată, lucrurile care sunt cele mai importante în ceea ce privește intenția de vot, consumul, deciziile oamenilor, sunt aceste profiluri psihologice pe care le poți croșeta având informații despre fiecare dintre noi. Știm că marile corporații Facebook, Google fac asta cu o ușurință fantastică. Știu ceea ce ne dorim cu adevărat înainte să scriem, poate în bara de de search. Asta încearcă și partidele să facă, să înțeleagă cu adevărat care sunt profilurile oamenilor”, spune Antonia Amuza.

Amuza a subliniat că, deși identificarea nevoilor alegătorilor nu este greșită în sine, problema apare atunci când aceste nevoi sunt exploatate prin promisiuni care nu au o bază reală.

„Nu-i neapărat greșit ceva în acest sens, pentru că îți dorești să identifici niște nevoi. Problema e când vrei să le speculezi cu niște soluții care par a fi ireale. Adică, în această situație, soluțiile propuse nu par să aibă și un fundament. Adică sunt doar niște iluzii pe care le vinzi unor oameni care, din lipsa alternativei, ajung să te creadă. Din punctul meu de vedere, nu n-ar fi o problemă dacă argumentele par să justifice cu adevărat un astfel de plan. Adică dacă soluțiile pe care le scrie în contractul respectiv sunt realmente ușor de implementat.

Pentru că nevoia oamenilor întotdeauna pare a fi pentru unii o oportunitate de a-și dezvolta o mică afacere sau orice altceva. Dar la final de zi, totul presupune mai degrabă o acțiune individuală. Ori, când vorbim de politic, ar trebui să vorbim despre soluții colective și care se îngrijesc de nevoile oamenilor nu de a le liderilor”, a declarat Amuza.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: