Cîrstea îi atacă pe politicieni: “După toate pozele şi felicitările, toţi dispar şi se mai întorc abia după 4 ani”

Sursă foto: Facebook/ Sorana Cirstea

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a postat un mesaj pe Instagram în care denunţă faptul că de 30 de ani nu se investeşte şi nu se creează niciun fel de condiţie pentru sportul românesc. Ea spune că, deşi nu cer, sportivii sunt folosiţi în scop de câştiguri politice.

Intervenția ei vine după ce David Popovici a acordat un interviu în care spune că se antrenează în condiții grele. „De foarte mult timp se promite că se va face ceva, dar nu se începe niciodată nimic”, spune el.

Mesajul Soranei Cîrstea

”Toţi se bucură şi se mândresc în momentul în care un sportiv român atinge o performanţă. Din păcate, de 30 de ani nu se investeşte şi nu se creează niciun fel de condiţie pentru sportul românesc. Am ajuns să ne bucurăm şi să trăim extazul din excepţii, din unice performanţe nefireşti. La fiecare întrecere suntem ,,David” împotriva lui Goliat. Ţări mult mai mici sau mai puţin dezvoltate decât a noastră au înţeles faptul că sportul este cea mai bună carte de vizită prin care un popor îşi creează o identitate la nivel global.

În ceea ce priveşte orice sport din România, condiţiile de antrenament sunt deplorabile, poate chiar umilitoare. Este o mândrie momentul în care un sportiv român câştigă o medalie la Jocurile Olimpice sau atinge un rezultat bun la un Grand Slam, aducând o bucurie de nedescris la nivel naţional. Însă aceste rezultate reprezintă cel mult 1%, mai exact ceea ce se vede. Ceea ce nu se vede este ascuns, existând zeci de mii de poveşti crunte care stau în spatele acestor rezultate.

Nu cerem, dar suntem folosiţi în scop de câştiguri politice. După toate pozele şi felicitările, toţi dispar şi se mai întorc abia după 4 ani, când mai are loc o nouă “anomalie” fericită.

Din păcate, de la mediul politic nu mai avem aşteptări de mult timp, pentru că au trecut 35 de ani şi tot ce mai există sunt pozele. Primim mult mai mult ajutor de la sponsori privaţi, care răsar timid şi le mulţumim pentru acest singur sprijin. În acest paragraf nu vorbim despre tenis, noi fiind privilegiaţi în comparaţie cu 99% din atleţii din România.

Noi ne descurcăm într-un fel sau altul, astfel că ceea ce încerc să punctez reprezintă celelalte zeci de federaţii. Suntem o ţară mare, cu o barcă mică, iar în câţiva ani (nu decenii) o să ne rămână doar un colac de salvare.

Nu mă aştept să se schimbe ceva, însă având câteva mii de meciuri cu steagul României pe tabela, consider că am câştigat dreptul de a spune lucrurilor pe nume.

Aş încheia prin a repeta că nu solicit nimic personal, dar nu mă feresc să spun că le mulţumesc tuturor sportivilor din acea barcă şi a celor zeci de mii de tineri care au fost scufundaţi din cauza condiţiilor locale, înainte de a ajunge la debarcader!”, a scris Sorana Cîrstea pe Instagram.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: