Cele mai ciudate premii de la JO 2024. O țară oferă vaci. România, printre statele care plătesc cel mai bine

Sursa foto: X

După o ceremonie de deschidere nemaivăzută, Jocurile Olimpice 2024 se remarcă și prin premiile pe care le primesc sportivii din partea țărilor lor, în cazul în care obțin medalii. La acest capitol, unele dintre ele pot fi catalogate ciudate.

De exemplu, Indonezia, care participă cu 29 de sportivi, își recompensează câștigătorii de medalii cu…vaci. Așa s-a întâmplat și la ediția trecută, care a avut loc la Tokyo, atunci când jucătoarele de badminton Greysia Polii și Apriyani Rahayu au fost răsplătite cu câte cinci vaci pentru medalia de aur. Ele au mai primit o casă, un restaurant și o sumă echivalentă cu 350.000 de euro, potrivit Gazzetta dello Sport.

O altă recompensă neobișnuită o primesc și sud-coreenii, care sunt scutiți de serviciul militar. În mod normal, bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani (în unele cazuri, 35 de ani) sunt obligați să facă armata cel puțin timp de 18 luni. În caz contrar, pedeapsa poate ajunge la cinci ani de închisoare. Femeile se pot înrola voluntar în armată, arată Euronews.

Referitor la premiile în bani, Statele Unite ale Americii, țara de la care se așteaptă să ia cele mai multe medalii, o medalie de aur este recompensată cu 35 de mii de euro, argintul, cu 21 de mii, iar bronzul, cu 14 mii. Suma este mică în comparație cu cea plătită de România, de exemplu.

Președintele ANS, Elisabeta Lipă (59 de ani), a spus că o medalie de aur este remunerată cu 140.000 de euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: