Bogdan Stoica: Prea multe idei pentru un singur editorial

Bogdan Stoica

O fi de la caniculă, o fi de la iaurtul de mai devreme, dar nu sunt capabil să abordez o temă de editorial pentru azi. Nu pentru că nu am despre ce să scriu, ci pentru că am prea multe idei. Le înșir mai jos, cu speranța că până luni una din ele va deveni, și cu ajutorul tău, ceva ce merită explorat în amănunt. Asta dacă nu cumva mai apar șapte, iar eu o să ajung la balamuc.

  1. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ( AFIR ) a declarat eligibilă firma Vivendi Food să încaseze cea mai mare sumă acordată prin Programul INVESTALIM, finanțat de la bugetul de stat. Peste 45 de milioane de euro vor ajunge astfel la un tip inculpat într-un dosar DNA din 2013 care privea o schemă de evaziune fiscală intracomunitară derulată prin peste o sută de firme din industria cărnii.
  2. Trei cetățeni americani încarcerați în Rusia au fost eliberați joi în cadrul unui acord de schimb de prizonieri, relatează BBC. Tiktok este plin de clipuri filmate pe un aeroport din Ankara, cu mai mult de trei persoane care merg spre un avion american dinspre un avion rusesc.
  3. Ministerul Transporturilor retrage din dezbatere publică Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România care ar fi interzis persoanelor care suferă de o boală contagioasă să călătorească cu trenul. Asta după ce o droaie de autorități  au explicat ce bine ar fi ca nu doar paznicul de la Kaufland, ci și controlorul de bilete, să poată face evaluaări de sănătate oricărei persoane.
  4. Nicolae Ciucă anunță că PNL vrea o guvernare de dreapta după alegeri. ”Am deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forțelor politice de dreapta”. Adică oameni ca Iulian Bulai, Ludovic Orban sau Traian Băsescu ar putea fi miniștri, secretari de stat, responsabili cu pandemia, ceva, orice.
  5. Pugilista italiană Angela Carini a abandonat, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, un meci de box disputat cu un adversar bărbat care se identifică ca fiind femeie. Şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, a denunţat „o luptă care nu a fost pe picior de egalitate”, dar nici măcar ea nu se poate pune cu deandărătul în calea olimpismului francez.
  6. Comisia Europeană a aprobat joi un ajutor financiar pentru Liban, în valoare de 500 de milioane de euro, ca parte a alocării de un miliard de euro anunţată de preşedinta instituţiei, Ursula Von der Leyen, în timpul vizitei efectuate la Beirut în luna mai. În caz că nu știi, Libanul este controlat de Hezbolah, o grupare teroristă finanțată de Iran.
  7. Aproximativ 15.000 de dosare privind infracţiuni sexuale sunt în lucru la parchete în primul semestru de anul acesta, un fenomen în creştere. Cam 357 în fiecare județ, în 180 de zile. Adică două pe zi. Și n-am fi aflat asta dacă nu exploda scandalul SNSPA.

Ce zici? Care să fie?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: