COVID-ul de vară bagă tot mai mulți români în spitale. Întreaga lume, în așteptarea următorului vaccin

Covid
Sursa foto: Pixabay

Înmulțirea numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID este o certitudine care începe să alarmeze atât autoritățile din România, cât și din lume. În timp ce Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, vorbește chiar despre o creștere spectaculoasă a infecțiilor, iar medicii britanici atenționează cu privire la simptomele LONG COVID avem și o veste bună: cei de la Moderna au anunțat „rezultate revoluționare” în stadiul avansat al testelor pentru vaccinul combinat COVID-gripă.

Ne aflăm într-o perioadă în care numărul infecțiilor cu COVID crește de la o săptămână la alta. Ministrul Rafila a venit chiar și cu niște cifre: oficialul a anunțat o creștere de la 2.000 la 3.400 de cazuri, la ultima raportare. În cadrul unei intervenții televizate, oficialul a vorbit despre o nouă tulpină, dar și despre faptul că afectate de infecție pot fi atât persoanele vaccinate cât și cele neimunizate.

„Forma de COVID care, în momentul de faţă, reprezintă o infecţie oarecum banală la majoritatea persoanelor. A avut o creştere spectaculoasă, într-adevăr. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem 3.400, în ultima raportare. Probabil că vom mai creşte două-trei săptămâni până se epuizează populaţia receptivă. Nu sunt probleme în ceea ce priveşte paturile, sunt internaţi în spitale în jur de 400 de pacienţi, dintre care aproximativ 21 sunt la Terapie Intensivă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: