Cu şase medalii obţinute în şapte zile de competiţie, România a depăşit palmaresul de la JO Tokyo-2020

Sursă foto: olympics.com

După ce canotajul a adus alte două medalii pentru România în probele de vineri de la Jocurile Olimpice de la Paris, delegaţia tricoloră a depăşit palmaresul total obţinut la Jocurile de la Tokyo din 2020 (desfăşurate în 2021). Medaliile de la Paris, două de aur, trei de argint şi una de bronz, au fost obţinute în primele şapte zile de competiţie.

La Tokyo 2020, România a ocupat locul 46, cu patru medalii câştigate. Au concurat 100 sportivi.

Medalie de aur: 1 – Canotaj Ancuţa Bodnar, Simona Radiş (dublu vâsle feminin);

Medalii de argint: 3 –  (patru rame fără cârmaci masculin) Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari; (dublu rame masculin) Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă; (spadă) Ana Maria Popescu.

La Paris, România a obţinut până în prezent şase medalii: două de aur prin David Popovici la 200 metri liber şi Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea la dublu vâsle masculin, trei de argint prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi Gianina Van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin categorie uşoară şi una de bronz prin David Popovici la 100 metri liber.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: