Publicația americană: România se străduiește să-și găsească locul ca actor principal pe scena turismului internațional

Sursă foto: Facebook

Spre deosebire de unii dintre vecinii săi din fostul bloc sovietic – în special Republica Cehă, Polonia și Ungaria – România se străduiește să-și găsească locul ca actor principal pe scena turismului internațional, scrie publicația americană Travel Weekly, citată de Rador Radio România.

Majoritatea nord-americanilor probabil că nu știu prea multe despre destinație, în afară de Transilvania și Dracula.

Dar o privire mai atentă dezvăluie o țară cu multe de recomandat, inclusiv situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, Munții Carpați, Delta Dunării și stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

Există, de asemenea, o cultură robustă a vinului, precum și o gastronomie distinctivă și atrăgătoare.

Ruta gastronomiei tradiționale românești

Anul acesta, pentru a-i ajuta pe potențialii vizitatori să exploreze cultura și gastronomia țării, sectorul turismului lansează România Atractivă, prezentat drept primul program de turism cultural din țară destinat turiștilor internaționali.

Programul oferă multiple trasee sugerate, inclusiv un traseu al gastronomiei tradiționale românești care conține 30 de obiective din toată țara, care prezintă castele, vechi mănăstiri și sate pitorești, fiecare cu propria sa bucătărie regională.

Călătorii pot descărca o aplicație și o pot folosi pentru a crea un traseu turistic personalizat, cu informații despre ce să vadă și ce specialități regionale să încerce.

Programul este finanțat de Planul Național de Redresare și Reziliență al României, un program de investiții pe cinci ani, menit să compenseze loviturile economice suferite de țară în timpul pandemiei și alți factori.

Românii se laudă în special de storceagul, un borș de pește din Delta Dunării, de exemplu, precum și de legumele trase în ulei din Aninoasa, regiune cunoscută și pentru brânzeturi și miere.

În zona rurală Buzău, zonă a cărei istorie datează din epoca bronzului, vizitatorii pot savura o varietate de preparate locale, inclusiv babic, o supă tradițională cu salam picant; sarmale făcute cu carne de capră; și varzobul de Buzău, un păstrăv afumat tradițional (păstrat în cetină de brad, nr), pentru a numi doar câteva.

Activitățile atractive din România pot include, de asemenea, ateliere de morărit, sesiuni de preparare a berii pe bază de plante și drumeții la picnic la peșteri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: