Campania lui Trump a strâns 138,7 milioane de dolari în iulie, dar campania Kamalei Harris a strâns dublu

Sursă foto: Facebook/ Kamala Harris

Campania prezidenţială a lui Donald Trump a anunţat joi că a strâns 138,7 milioane de dolari în iulie, având un total de 327 de milioane de dolari în numerar la sfârşitul lunii în care fostul preşedinte republican a supravieţuit unei tentative de asasinat. În schimb, campania Kamalei Harris a anunţat vineri că a strâns 310 milioane de dolari în luna iulie, alimentată de donaţiile mici, dar multe care au intrat în conturi după ce preşedintele Joe Biden s-a retras din cursă şi a susţinut-o pe vicepreşedinta sa, relatează Reuters.

În cazul lui Donald Trump, strângerea de fonduri pentru luna iulie a fost cu 24% mai mare decât cele 111,8 milioane de dolari pe care campania a declarat că le-a strâns în luna iunie.

Era de aşteptat ca tentativa de asasinat împotriva lui Trump de la 13 iulie, la un miting în Butler, Pennsylvania, să stimuleze contribuţiile la campanie. Strângerea de fonduri a lui Trump a crescut şi anterior, când a fost condamnat la sfârşitul lunii mai pentru infracţiuni legate de disimularea unei plăţi către o vedetă porno înainte de alegerile din 2016.

Campania lui Trump declarase luna trecută că a strâns 331 de milioane de dolari în al doilea trimestru, depăşind cele 264 de milioane de dolari strânse în aceeaşi perioadă de campania candidatului democrat de atunci şi preşedinte al SUA Joe Biden.

Biden şi-a încheiat candidatura pentru realegere pe 21 iulie şi a susţinut-o pe vicepreşedintele Kamala Harris pentru votul din 5 noiembrie. Retragerea lui Biden din cursă a venit pe fondul întrebărilor legate de vârsta şi sănătatea sa, după o prestaţie ezitantă la dezbaterea împotriva lui Trump de la sfârşitul lunii iunie.

De atunci, preluarea candidaturii democrate de către Harris a revigorat o campanie care se clătina puternic pe fondul îndoielilor democraţilor înşişi cu privire la şansele lui Biden de a-l învinge pe Trump sau la capacitatea acestuia de a continua să conducă încă patru ani, dacă ar fi câştigat.

Campania electorală a lui Harris anunţase duminica trecută că a strâns 200 de milioane de dolari şi a înscris 170.000 de noi voluntari în prima săptămână după ce a devenit candidatul Partidului Democrat la preşedinţie.

Sondajele au arătat că Trump acumulase un avans faţă de Biden, inclusiv în statele foarte disputate, după prestaţia dezastruoasă a lui Biden la dezbatere, dar intrarea lui Harris în cursă a schimbat dinamica, sondajele arătând acum o competiţie strânsă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: