VIDEO Nereguli pe litoral. Ministrul Oprea: Am vorbit foarte serios despre lucrul acesta. Încercăm să găsim soluții

sursa: facebook

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a discutat recent în cadrul emisiunii Puterea Știrilor despre starea actuală și perspectivele dezvoltării turismului pe litoralul românesc. Una dintre preocupările majore ale turiștilor care vizitează România este calitatea plajelor de la Mamaia. Ministrul a menționat posibilitatea transformării acestor plaje într-unele cu nisip fin, prin achiziționarea de utilaje speciale care să permită concasarea și măcinarea nisipului existent.

„Este vorba de a fi realist pentru a putea să înțelegi ce ai de făcut, care sunt pașii. Atunci vorbeam despre faptul că, așa cum foarte mulți dintre turiști în România vorbesc despre calitatea unei părți a unei zone din plaja de la Mamaia, că ea ar putea să fie din nou transformată într-o plajă cu nisip fin, dacă s-ar cumpăra niște utilaje care să reușească, să concaseze, să macine nisipul respectiv”, a declarat ministrul.

Un alt aspect pozitiv evidențiat de Radu Oprea este reducerea semnificativă a numărului de amenzi. Acest lucru reflectă eforturile de prevenire și colaborare cu operatorii din turism și HoReCa, pentru a asigura conformitatea cu legislația și protejarea sănătății consumatorilor.

„Mai spuneam despre faptul că nu am reușit încă să avem plajele închiriate, dar în afara acestui lucru am constatat, vorbim, spre exemplu, cu cei de la ANPC, că numărul de amenzi, numărul de închideri temporare sau definitive de activități pe litoral a scăzut foarte mult în comparație cu anul trecut, ceea ce arată că efortul pe care l-am făcut de a discuta pe prevenire, de a arăta operatorilor din turism, din Horeca, de pe litoral că trebuie să se conformeze legilor, astfel încât sănătatea și integritatea consumatorului român să nu fie afectate, au dat roate. E un efort colectiv important. Nu ne dorim să dăm amenzi! Dacă una din lucrurile pe care le-am menționat mai devreme, referitoare la sănătatea sau integritatea consumatorului din România vor fi afectate, aici devenim fără de milă și aplicăm amenzile imediat

Ne uităm și la progresul pe care îl fac antreprenorii români în felul în care se conformează la lege și faptul că avem la număr de controale similar, comparabil, o diminuare a măsurilor dure permise de lege, lucrul acesta ne bucură”, explica Radu Oprea

O problemă majoră discutată în Consiliul Consultativ în Turism a fost cazarea la negru și serviciile nefiscalizate, care creează o competiție neloială pentru investitorii din turism. Ministrul a subliniat deschiderea autorităților pentru a găsi soluții împreună cu antreprenorii și a adoptat modele de bună practică din alte state membre.

„Am avut Consiliul Consultativ în Turism, am vorbit foarte serios despre un lucru pe care ei, cei din turism, ni l-au adus la cunoștință, cazarea la negru și servicii care sunt astăzi într-o zonă nefiscalizată, despre care ei spuneau că fac o competiție neloială celor care investesc în turism, celor care investesc în hoteluri, care investesc în pensiuni, care investesc în restaurante. Și aici împreună încercăm să găsim soluții. Le-am spus că suntem extrem de deschiși pentru a veni cu modele de bună practică și din alte state membre pe subiectul ăsta vom continua discuțiile cu certitudine”, spune Radu Oprea.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: