Acest document ”este un fals grosolan”. MApN dezminte mai multe informaţii cu privire la pregătirea piloţilor ucraineni

Portalul Inforadar al Ministerului Apărării Naționale (MApN) atrage atenţia cu privire la răspândirea unei noi dezinformări în spațiul public. Aceasta s-a propagat pe un canal din rețeaua de socializare Telegram și a fost redistribuită în alte rețele din România,  și se referă la un așa-zis „Raport despre activitățile MApN despre antrenarea piloților ucraineni în anul 2024”.

Acest „document” este un fals grosolan (prezentat în facsimilul marcat drept ”fake news”), realizat prin intercalarea unor informații preluate din paginile 5 și 12 ale Raportului privind activitatea desfășurată de Ministerul Apărării Naționale în anul 2023, document publicat pe site-ul MApN.

”Printre paragrafele  – preluate cu erori de redactare din documentul oficial în discuție –  a fost strecurat un text redactat neglijent, cu greșeli evidente, fiind, cel mai probabil, un text tradus automat dintr-o altă limbă. Această așa-zisă „informație”, căreia i s-a atribuit un titlu pentru crearea unei aparențe de raport oficial, încearcă să acrediteze ideea că piloții ucraineni ar fi început deja pregătirea în Centrul European de Instruire F-16 de la Fetești, ceea ce este absolut fals.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: