Preţurile petrolului sunt în scădere cu peste 2 dolari vineri, înregistrând al patrulea declin săptămânal

Petrol
Sursa foto: ADMIRAL MARKETS

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2 dolari, înregistrând al patrulea declin săptămânal consecutiv, după ce datele au arătat că economia SUA a creat mai puţine locuri de muncă decât erau aşteptările pentru iulie, tulburând şi mai mult perspectivele de creştere economică şi cererea de ţiţei, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,61 dolari, sau cu 13,28%, până la 76,91 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 2,82 USD sau cu 3,7%, la 73,49 USD pe baril.

Ambele benchmark-uri au scăzut cu aproximativ 10% în ultimele patru săptămâni, în cel mai lung interval de pierderi săptămânale din acest an.

Creşterea locurilor de muncă din SUA a încetinit în iulie peste aşteptări, iar şomajul a crescut la 4,3%, indicând o posibilă slăbiciune a pieţei muncii şi o mai mare vulnerabilitate la recesiune.

Creşterea economică slabă din marile economii ar putea înăbuşi cererea de petrol, în ciuda tensiunilor crescute din Orientul Mijlociu, care ar putea afecta livrările”, a declarat analistul Ashley Kelty, de la Panmure Liberum.

Datele economice din China, cel mai mare importator de petrol din lume, şi un sondaj care arată o activitate de producţie mai slabă în Asia, Europa şi Statele Unite au crescut riscul unei redresări economice globale lente, care ar afecta consumul de petrol.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: