Turcan, despre scena de la Jocurile Olimpice care pare inspirată din Cina cea de Taină

Sursa foto: Twitter

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, cataloghează drept „divertisment de proastă calitate” scena de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris care pare inspirată din Cina cea de Taină. „Aar fi bine ca, pe viitor, organizatorii unor astfel de evenimente simbolice, cu valenţe foarte puternice, să fie atenţi până în ultimul detaliu, inclusiv la componentele de divertisment”, este de părere Turcan.

„Am considerat că este un divertisment de proastă calitate care a umbrit o ceremonie de altfel impresionantă şi un derapaj care în loc să adune oamenii în jurul acestui eveniment sportiv care scoate ce este mai frumos în competitori şi care ar trebui să unească, a creat disensiune. Dar ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a fost cu adevărat fastuoasă. Ulterior şi-au cerut scuze şi ar fi bine ca, pe viitor, organizatorii unor astfel de evenimente simbolice, cu valenţe foarte puternice să fie atenţi până în ultimul detaliu, inclusiv la componentele de divertisment”, a declarat Raluca Turcan în emisiunea Insider Politic, sâmbătă, la Prima Tv.
O imagine pe care mulţi au considerat-o ca fiind inspirată din Cina cea de Taină, celebrul tablou al lui Leonardo da Vinci, a provocat nemulţumirea unei părţi a publicului, dar şi a unor oficiali ai Bisericii, în condiţiile în care scena includea travestiţi, fiind catalogată de unii dintre privitori drept o parodie la adresa creştinismului.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: