Statele Unite îşi îndeamnă cetăţenii să părăsească Libanul cu „orice bilet disponibil”

Sursa foto: Pixabay

Ambasada SUA la Beirut a îndemnat cetăţenii americani să părăsească Libanul cu „orice bilet disponibil”, pe fondul creşterii tensiunilor în Orientul Mijlociu, relatează BBC.

Această recomandare vine după un avertisment similar din partea ministrului britanic de externe, David Lammy, care a declarat că situaţia „s-ar putea deteriora rapid”.

Iranul a promis o ripostă „severă” împotriva Israelului, pe care îl acuză de moartea şefului Hamas, Ismael Haniyeh, miercuri, la Teheran. Asasinarea sa a avut loc la câteva ore după ce Israelul l-a ucis pe comandantul Hezbollah Fuad Shukr la Beirut.

Există temerea că Hezbollah din Liban, o grupare susţinută de Iran, ar putea juca un rol important în orice astfel de ripostă, care, la rândul său, ar putea declanşa un răspuns israelian serios.

Ambasada SUA a precizat sâmbătă că persoanele care aleg să rămână în Liban ar trebui să „pregătească planuri de urgenţă” şi să fie pregătite să „se adăpostească la faţa locului pentru o perioadă prelungită de timp”.

Aceasta a menţionat că mai multe companii aeriene au suspendat şi au anulat zboruri, iar multe au vândut toate biletele, însă „opţiunile de transport comercial pentru a părăsi Libanul rămân disponibile”.

Pentagonul a declarat că a desfăşurat nave de război şi avioane de luptă suplimentare în regiune pentru a ajuta la apărarea Israelului de posibile atacuri ale Iranului şi ale proxeneţilor săi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: