Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif, după ce şi-a asigurat o medalie la JO

Sursa foto: X

Pugilista Imane Khelif, aflată în centrul unei controverse legate de eligibilitatea sa, s-a calificat, sâmbătă, în semifinalele categoriei 66 kg, învingând-o pe Anna Luca Hamori din Ungaria, şi asigurând astfel prima medalie a Algeriei la Jocurile Olimpice. Ea a spus că a câştigat acest meci pentru „demnitatea sa”.

Pugilista de 25 de ani (1,78 m) a câştigat meciul la puncte, prin decizie unanimă, într-o arenă Villepinte plină, cu multe steaguri algeriene în tribune. Emoţionată, ea a salutat publicul şi a izbucnit în plâns în timp ce se îndrepta spre colţul său.

Această luptă „este pentru demnitatea mea”, a declarat Khelif la o conferinţă de presă. „Această medalie vine după ani de muncă (…) Această medalie este pentru ţară, pentru toate ţările arabe. Trăiască Algeria”, a adăugat ea.

 

„Aţi onorat Algeria, femeile algeriene şi boxul algerian”, a declarat preşedintele Abdelmadjid Tebboune într-un mesaj pe X, felicitând-o pentru calificare.

 

Antrenorul ei, Mohamed Chaoua, a declarat că Imane Khelif trece printr-o „perioadă foarte dificilă”. „Este foarte greu pentru ea, o tânără musulmană, îi atinge mândria”, a spus el.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: