JO – tenis: Fenomenalul Novak Djokovici a câştigat singurul titlu care îi lipsea din palmares: aurul olimpic

Sursa foto: Facebook

Sârbul Novak Djokovici a câştigat, duminică, la Paris, singurul trofeu care îi lipsea din palmares, aurul olimpic. Djokovici, care l-a învins în finala Jocurilor Olimpice pe spaniolul Carlos Alcaraz, a plâns după ce a obţinut victoria.

Novk Djokovici a oferit cea mai bună prestaţie a sa din sezonul 2024 în finala împotriva lui Carlos Alcaraz. Novak Djokovici a trecut prin două tie-break-uri, inclusiv într-un prim set epic de 94 de minute, pentru a-şi asigura victoria împotriva marelui său rival şi a deveni campion olimpic la doar opt săptămâni şi jumătate după ce a suferit o operaţie de menisc la piciorul drept.

Cu victoria sa de pe Terenul Philippe-Chatrier, Djokovici şi-a îndeplinit un obiectiv pe care şi-l dorea de mult timp, acela de a obţine singurul trofeu important din tenisul de simplu care i-a scăpat atât de mult timp.

Luna trecută, Djokovici a cedat în faţa lui Alcaraz în finala de la Wimbledon, în singurul său turneu de după operaţia la genunchi, dar acum a devenit al cincilea jucător – după Steffi Graf, Andre Agassi, Rafael Nadal şi Serena Williams – care reuşeşte ” Golden Slamul”, câştigând toate cele patru titluri majore şi o medalie olimpică de aur la simplu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: