Peste 80% dintre părinți spun despre copiii lor că au experiențe neplăcute pe internet. Ce trebuie făcut

Sursa foto: doc.ro

Cea mai mare îngrijorare a părinților atunci când vine vorba de utilizarea internetului este expunerea copiilor la conținut nepotrivit.

Vorbim despre fotografii sau clipuri video care instigă la violență sau abuzuri. De cele mai multe ori, adolescentele sunt cele puse în situații dificile.

Numărul de cazuri în care sunt implicați copii și apar astfel de imagini nepotrivite a crescut foarte mult.

Vorbim despre victime copii, copii care au acces la astfel de materiale, sunt afectați emoțional pe termen lung, dar și despre copii care creează aceste materiale, le distribuie mai departe în social media. Aici pot fi copii care au propria inițiativă, adolescenți care au probleme de identitate sau care sunt victimele unor abuzatori”, a declarat Claudia Oprescu, de la Salvați Copiii România.

”Copiii sunt victime”

”Indiferent de cazuri, fie că accesează aceste conținuturi, fie că produc aceste materiale dăunătoare, în ambele cazuri copiii sunt victime. Organizația Salvați Copiii trage acest semnal de alarmă și vine cu studii. Peste 75% dintre părinți și-au arătat îngrijorarea, iar 80% spun că ai lor copii s-au întâlnit cu o neplăcere online”, a mai spus Claudia Oprescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: