Gojira, trupa care a făcut spectacol la ceremonia de deschidere a JO 2024, vine în 2025 în România. Unde vor concerta

Sursa foto: X

Gojira, formaţia franceză progressive metal care a avut o apariţie explozivă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, este printre primele 10 formaţii confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2025.

Organizatorii au publicat pe pagina de Facebook lista primelor confirmări: Wind Rose, Obituary, Dying Fetus, Static X, Fit For A King, Devildriver, The Kovenant, Bane, Oranssi Pazuzu.

Ediţia din 2025 va avea loc între 30 iulie şi 3 august.

Trupa a mai concertat de două ori în România

Gojira a concertat pentru prima dată în România în 2013, la Rockstadt Extreme Fest de la Râşnov. La Bucureşti, au cântat în 2017.  Înfiinţată în 1996, la Bayonne, trupa este formată din Joe Duplantier – voce, Mario Duplantier – tobe, Christian Andreu – chitară, Jean-Michel Labadie – bas.

La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, Gojira a avut o prestaţie explozivă la Conciergerie, unul dintre momentele controversate ale spectacolului de la Paris în care muzicienii au apărut ancoraţi pe clădire. Show-ul lor, alături de mezzosoprana Marina Viotti, a fost însoţit de flăcări.

Francezii au acompaniat unul dintre cele mai controversate tablouri ale serii: cel pe tema libertăţii, care a prezentat, în prim-plan, o Marie-Antoinette decapitată, cu capul ţinut în mâini şi intonând cântecul revoluţionar „Ah, ça ira…”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: