Bulgaria se îndreaptă spre noi alegeri anticipate după ce partidele nu au reuşit să formeze un guvern

Sursa foto: x

Bulgaria se confruntă cu un nouă rundă de alegeri parlamentare, a şaptea în doar trei ani, după ce ultimul dintre cele trei partidele politice abordate de preşedintele Rumen Radev pentru a forma un guvern de coaliţie şi-a depus mandatul, luni, nereuşind să obţină sprijinul necesar, relatează Reuters.

Ţara balcanică a fost afectată de instabilitate guvernamentală de când protestele anticorupţie din 2020 au contribuit la răsturnarea unei coaliţii conduse de partidul de centru-dreapta GERB.

GERB, în prezent cel mai mare partid din parlament, şi formaţiunea reformistă Continuăm Schimbarea (PP) au eşuat fiecare pe rând să formeze o coaliţie stabilă în urma alegerilor neconcludente din 8 iunie, iar luni, micul partid anti-sistem Există o Astfel de Naţiune (ITN) a depus, de asemenea, mandatul.

După întâlnirea cu preşedintele Radev, Toşko Iordanov, preşedintele grupului parlamentar al ITN, a declarat reporterilor că partidele nu au reuşit să găsească un teren comun pentru formarea unui nou guvern.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: