Încă o gafă marca Lasconi. Declarațiile care arată că Elena Lasconi nu știe legislația în vigoare

sursa: Inquam

Declarațiile postate de primarul Elena Lasconi pe Facebook arată că nu cunoaște legislația în vigoare, care se aplică în prezent la nivel local. Aceasta acuză faptul că restricția prin care datornicii la stat sunt limitați să-și vândă din bunuri ar fi o restrângere a dreptului la proprietate. În realitate, la nivel local, dacă ai datorii către stat, nu poți vinde/cumpăra bunuri personale.

„Domnule prim-ministru, trimiteți-l acasă pe ministrul Finanțelor!
Avem ziua și măsura fiscală prin care acest guvern îi sărăcește și mai mult pe români, îi umilește și mai mult pe antreprenori. Au restrâns până și dreptul la proprietate, în goana lor nebună după banii pe care îi toacă pe privilegii.
Nu au fost suficiente creșterile de taxe de anul trecut și de anul acesta. Nu a fost suficient că au crescut accizele la carburanți. Guvernul Ciolacu a mers mai departe. A propus CNP-ul fiscal, un sistem prin care statul își propune să intre cu bocancii în viața ta privată. Avem e-Factura, introdusă de pe o zi pe alta, care a dat peste cap mediul de afaceri. Avem și e-TVA, o altă aberație care doar crește birocrația.
Și încă o idee venită de la ministrul PNL Marcel Boloș: nu poți vinde niciun teren dacă ai fie și un leu datorie la stat. Decide ANAF când îți poți vinde locuința. Este un alt atac direct la dreptul la proprietate.
S-a ajuns prea departe. Pentru binele mediului de afaceri din România și al românilor, soluția stă în pixul lui Marcel Ciolacu: demiterea urgentă a ministrului PNL Marcel Boloș”, a scris Elena Lasconi pe pagina sa de Facebook.

Demersul liderului USR urmărește o agendă politică ascunsă, respectiv de a lovi în cel mai important partid de dreapta. Cu toate acestea efectul este invers, iar Lasconi își arată incompetența administrativă.

Lasconi critică măsurile prin care este combătută evaziunea fiscală.

USR se dezice de digitalizarea statului: Lasconi taxează măsurile care aduc mai multă eficiență în activitatea ANAF.

Președintele USR arată că nu înțelege procedurile și dinamica guvernamentală. Aceasta i-a cerut premierului Ciolacu să-l sancționeze pe ministrul de Finanțe pentru deciziile asumate chiar de șeful Guvernului.

Mai mult, Elena Lasconi arată că nu știe logica actelor adoptate și efectul real al acestora. Astfel, liderul USR afirmă că măsuri precum E-factura și E-TVA ar fi rele deoarece ar complica activitatea firmelor. În realitate, aceste instrumente urmăresc să combată evaziunea fiscală, prin digitalizarea ANAF.
Prin această poziție, liderul USR se dezice de una dintre măsurile susținute fervent, respectiv digitalizarea statului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: