Covaliu, după scandalul de la Jocurile Olimpice

Sursa foto: Facebook - Agenția Națională pentru Sport

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, reacționează după scandalul-monstru din gimnastică, de la Jocurile Olimpice 2024, și spune că sportivele noastre au fost nedreptățite și a anunțat că Federația de Gimnastică va depune plângere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

„E destul de neplăcut ce s-a întâmplat acolo pentru că, până să ajungem la detaliile tehnice pe care eu nu le pot discuta pentru că nu sunt specialist în gimnastică dar, de ieri și până astăzi, s-au adus tot felul de argumente care stau clar în favoarea Sabrinei Voinea și a notei pe care trebuia să o primească. Este neplăcut și asta am putut auzi înainte de toate aceste păreri chiar acolo la fața locului, întreaga sală nu a fost de acord cu nota obținută de Sabrina, după aceea cu faptul că sportiva din SUA a fost notată cum a fost notată și s-a revenit după aia asupra notei și astfel noi am fost nedreptățiți de această decizie și astfel am pierdut o medalie.

„Furt” este un cuvânt mult prea dur, dar faptul că echipa Sabrinei a depus o contestație care nu a fost acceptată, iar echipa SUA a depus o contestație și a fost aprobată, aici se ridică câteva semne de întrebare. Noi am trimis aseară o scrisoare către Federația Internațională de Gimnastică, am primit răspuns astăzi că a ajuns și a fost primită. Federația Română de Gimnastică face demersurile regulamentare și potrivite către Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Federația Română de Gimnastică va contesta această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: