Gimnastică artistică: Mihai Covaliu – Facem tot ce se poate pentru a obţine dreptate pentru Sabrina

Mihai Covaliu
Sursa foto: Inquam Photo - Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Adrian Ţone, transmite: Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat, marţi, la Paris, că instituţia pe care o conduce şi Federaţia Română de Gimnastică vor face tot posibilul pentru a obţine „dreptate”, pentru sportiva Sabrina Maneca-Voinea, care nu a primit „nota pe care o merita” în finala de la sol.

„Se pare că dintr-o eroare de arbitraj, dintr-o interpretare, am ajuns într-o situaţie în care, rând pe rând, două sportive din România au fost dezavantajate. În primul rând, sportiva Sabrina Voinea, pentru că aici vorbim despre nota pe care a primit-o, şi care dacă era corectă, Sabrina era în poziţia în care să câştige medalia de bronz. Contestaţia pe care sportiva din America a făcut-o e regulamentară, orice sportiv poate depune o contestaţie. Nu discutăm despre nota primită de sportiva din Statele Unite, pentru că nu este treaba noastră acest lucru. În timp, cum s-a analizat evoluţia exerciţiului Sabrinei Voinea, aici sunt câteva semne de întrebare şi de ieri până astăzi s-a analizat de către toată lumea. Sunt elemente care ne fac să credem că nota putea fi mai mare, pentru că Sabrina Voinea nu a ieşit în afara suprafeţei regulamentare, de pe covor, şi acea săritură ‘Popa’ a fost executată absolut corect. Şi asta spun specialiştii, nu spun eu acest lucru. Sigur că se poate merge şi la TAS, Federaţia Română de Gimnastică va face aceste demersuri. Dar în primul rând acest demers trebuie făcut către federaţia internaţională. Facem tot ceea ce se poate face pentru a obţine dreptate pentru Sabrina. Suntem în contact cu specialiştii, inclusiv cu Nadia Comăneci şi cu toţi ceilalţi care pot da o mână de ajutor în a argumenta că Sabrina nu a primit nota pe care o merita”, a declarat Mihai Covaliu.

Referitor la scrisoarea de protest transmisă Federaţiei Internaţionale de Gimnastică de COSR, adresată direct preşedintelui Morinari Watanabe, Covaliu a spus că în acelaşi timp, Federaţia Română de Gimnastică ar trebui să sesizeze forul internaţional cu privire la elementele tehnice pe care specialiştii le-au sesizat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: